Tuňák s omáčkou Salmoriglio
Přísady
- 4 tuňákové steaky, 3 cm tlusté
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
Omáčka Salmoriglio
- 1 stroužek česneku
- 12 lžic extra panenského olivového oleje
- 6 lžic citronové šťávy
- 31 lžic čerstvého sušeného oregana
- 3 lžíce čerstvé petrželky
- mořská sůl a pepř
Přísady
Pro 4 osoby
Doba přípravy
30 min
Doba přípravy
6 min
Postup
Přímé grilování

Pokyny
„Ideální pro večírek s blízkými přáteli - náš recept na opečeného tuňáka, servírovaného s bylinkovou omáčkou, vyžaduje minimální úsilí, ale nabízí maximální chuť.“ Henry Herbert.
Příprava v kuchyni:
- Umístěte tři vrstvy papírových utěrek na podnos na potraviny. Na ně položte steaky a zakryjte dalšími utěrkami. Nechte je, aby vsákly všechnu tekutinu z ryby.
- Steaky nechte stranou při pokojové teplotě po dobu asi 20 minut. Mezitím si připravte omáčku.
- Očistěte stroužek česneku.
- Všechny ingredience omáčky umístěte do mixéru a mixujte po dobu 2 minut při vysokých otáčkách.
- Ochutnejte a okořeňte.
Příprava na grilu:
- Připravte gril pro přímé grilování – přibližně na 200 °C.
- Umístěte pánev na gril a nechte ji rozehřát po dobu zhruba 10 minut.
- Ze steaků odstraňte papír, potřete je olivovým olejem a pak je umístěte na pánev.
- Tuňákové steaky grilujte po dobu 4–6 minut, otočte je pouze jednou, abyste zajistili, že budou mít křupavou kůrku.
- Když už jsou steaky hnědé a křupavé na povrchu, sundejte je z grilu.
- Servírujte tuňákové steaky přelité bylinkovou omáčkou.